24 Mart 2016 Perşembe

Hacker'ların gizemli dünyası

Hacker'ların gizemli dünyası
    İkinci hacker tanımıysa bilgisayar güvenliği alanını kapsıyor. Bilgisayar sistemleri üstün bilgiye ve beceriye sahip, özel taktiklerle sistemlere izinsiz erişim sağlayan kişilere hacker denir. Eminiz ki bu tanım size daha tanıdık gelmiştir. Bizim ele alacağımız konular da bilgisayar güvenliği ile ilgili olduğundan "hacker" terimini kullandığımızda bu ikinci tanımı kastediyor olacağız...
    Hacker'lar serbest bilgiye erişim özgürlüğüne inanırlar. Onların tehlikesi istedikleri bilgiyi edinmek için sisteminize saldırmalarından ve sızmalarından kaynaklanır. Hacker’lara göre iki kere ikinin 4 ettiğini bilmek sizi ne kadar matematikçi yapıyorsa, sistem güvenliğini aşmak ta sizi o kadar hacker yapar. Yani onlar için birincil amaç güvenlik sistemlerini yıkmak değildir, korunan bilgiye erişmektir.
    Gerçek hacker'lar risk almayı severler. Karşılarındaki sistemin güvenliği ne kadar yüksekse, onu kırmaktan o kadar zevk alırlar. Yeni tanıtılan bir güvenlik sistemi, onlar için yeni bir rakip demektir. Hacker’ların yaşları değişkendir. Genellikle programlama konusunda yeteneklidirler ve gözlerden uzak duracak kadar zekidirler. Hacker’lar başarılarıyla övünmeyi sevmezler. Genellikle sahne arkasında çalışırlar ve gizliliğe önem verirler.
    Gizlilik ihtiyacına rağmen bütün hacker'lar yanlız çalışmaz. Kendi aralarında hacker grupları oluştururlar. Fakat bu gruplar içinde bile belli bir oranda gizlilik hakimdir, üyeler birbirlerinin isimlerini bile bilmeyebilirler.Hacker, genel bakışta "normal" diyebileceğimiz bir insan değildir. Hacker’ın en güçlü silahı zekâsıdır. Bir hacker normal bir insandan daha pratik düşünme ve karar verme becerilerine sahiptir; Zaten onu hacker yapan herkesle aynı şeyi düşünmeyişidir. Hacker’lar genellikle bilgisayarlarına olan bağlılıkları nedeniyle sosyal hayattan biraz kopuk olurlar. Her ne kadar bütün hacker'lar için aynı şey söz konusu olmasa da, konuşmaktan ve gezip tozmaktan fazla hoşlanmazlar. Arkadaş çevreleri çok geniş değildir.
    Güvenlik alanında çalışan hacker’ların, yaptıkları iş gereği gizemli bir havaları vardır.Hacker'ların dünyası bilgisayarlara merak salmış herkes için büyük bir merak konusu olmuştur.İnternette aslında hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını öğrenmek,ilk etapta onlardan korkmanıza neden olabilir.Hacker'lardan korunmak ve onlara karşı koyabilmek için hacker'ların nasıl çalıştığını,neler yapabileceklerini,ne tür araçları kullandıklarını ve nasıl kişiler olduklarını bilmelisiniz.İngiliz filozof Francis Bacon'un bir sözü hacker'lar arasında çok popülerdir:"Bilgi güçtür..."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder